Psycholoog Tilburg

Over Marielle Koek

Een goed gevoel

Ik wilde, als kind, liefst met dieren werken; dierenarts leek me een prachtberoep. Totdat iemand me erop wees dat ik talent heb voor het oppakken van wat er speelt, het benoemen van een stemming. Dat ik een beetje door mensen en situaties heen kon kijken en vertellen wat er echt speelt. Ik vind mensen ook heel interessant, vooral wat er tussen mensen gebeurt. De onuitgesproken spanningen, teleurstellingen, verlangens en dromen.

Volop het leven in

Ik ging daarom psychologie studeren –toegegeven, zonder precies te weten wat de studie behelsde en waar het me zou brengen. Dat hoort ook wel een beetje bij me, impulsieve besluiten die me op verrassende wegen leiden. En waar ik veel van leer. Tijdens mijn studie deed ik onderzoek in Zuid-Afrika en reisde vervolgens als groepsleider op een overland-expeditie het continent door.

Theorie en praktijk

Mijn studie was geweldig. Ik deed gretig alle kennis op en, heel leuk en leerzaam, ik kon die kennis meteen toepassen in de praktijk. Want ik werkte als freelance psycholoog voor de probleemrubrieken van verschillende tijdschriften. In die functie leerde ik hoe mooi en waardevol al die verhalen zijn en hoe zeer je kunt helpen door te luisteren, te genieten van het verhaal en daardoor nieuw perspectief te geven. Sowieso is de kracht tot vernieuwing, verandering en de inzichten die mijn cliënten opdoen, even indrukwekkend als inspirerend.

Training en coaching

Daarnaast was ik tijdens de opleiding werkzaam als freelance trainer en coach. Dat werk zette ik, met een aantal vakgenoten met dezelfde liefde voor het vak voort in een vennootschap. Van het één kwam het ander, ik maakte carrière bij een groot trainings- en coachingsinstituut waarna ik mijzelf verder wilde ontwikkelen en mijn kennis verdiepen.

Mensen boeien mij

Wat je doet met je leven. Wat je verwacht, hoopt, wenst en waarmaakt. Wat je belangrijk vindt, hoe je dicht bij jezelf blijft. En hoe moeilijk het soms is, hoezeer het kan mislukken en hoe iedereen toch altijd zijn eigen weg vindt en de mooiste processen van groei kan doormaken. Ik ben geïnteresseerd in wat mensen beweegt, in beweging brengt en hoe ze dat doen in de context waarin ze zich bevinden. Betekenis geven aan wat je meemaakt, biedt volgens mij altijd weer nieuwe groei.

Mijn leven

Ik lees graag over dingen in mijn vakgebied en over de levensverhalen van mensen. Daarnaast ben ik graag met mijn partner en 3 kinderen, dat is een avontuurlijke reis waarin ik me dagelijks verwonder en ook, irriteer én dus volop leer. We zorgen samen voor onze twee poezen. Ik ben graag in de natuur; wandelen, fietsen. Ik houd ook van spelletjes, Scandinavische films en beoefen yoga.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn psychologenpraktijk? Bel of mail gerust even. Ik ben aangesloten bij Psychologen Nederland, het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de Vereniging voor Mindfulness (VVM).