Wanneer ga je naar een psycholoog?

Er zijn momenten dat je er op eigen kracht even niet uitkomt. De gebeurtenissen of emoties waar je mee te maken krijgt zijn zo overweldigend dat je ‘jezelf’ niet meer bent. Dan kunnen psychologen uitkomst bieden. Je huisarts kan je een psycholoog aanbevelen en je kunt zelf op zoek gaan.

De psycholoog krijgt in een aantal gesprekken een beeld van jou en je klachten. Daarna pakken jullie samen de problemen aan.

Hoe gaat het in zijn werk?

De hulp die we bieden heet ‘kortdurende en klachtgerichte psychologische hulp’. Jij staat centraal en alles is er op gericht je weer snel op de rails te krijgen.

In het eerste gesprek vertel je wat er aan de hand is. De psycholoog krijgt een indruk van jou en je situatie en vertelt je of verder onderzoek, advisering of behandeling zinvol is, wat je kunt verwachten en wat je dat bij benadering zal kosten.

Dan bepalen we samen wat je wilt bereiken aan het eind van de behandeling. De psycholoog vertelt je hoe we daar gaan komen. Als het voorstel je aanspreekt ga je aan de slag. Een beetje afhankelijk van de persoon en de aard van de klachten duurt een gemiddelde therapie 4 tot 12 gesprekken. Een individueel gesprek duurt meestal 45 minuten.

Welk resultaat kan je verwachten?

In veel gevallen is je klacht verdwenen na de behandeling. In sommige gevallen is de klacht niet helemaal weg, maar weet je hoe je er mee om moet gaan en heb je handvatten gekregen om er zo weinig mogelijk last van te hebben.

Je kunt in zijn algemeenheid wel zeggen dat de meeste mensen zich na een psychologische behandeling beter voelen dan ervoor. Doordat ze meer zelfvertrouwen hebben, een andere kijk op de problemen, betere sociale contacten, een andere manier van praten of meer begrip tussen de partners.

Contact

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem telefonisch contact op via 013-2032014 of vul het contactformulier in voor een kennismaking.