Relatietherapie Tilburg

Relatietherapeuten in Tilburg

In Tilburg hebben we twee relatietherapeuten Marielle Koek en Peter Weijmer. Wij kunnen jullie goed helpen met jullie relatieproblemen en luisteren graag naar jullie verhaal zonder te oordelen.

Komen jullie er samen niet uit?

Spanningen, ergernissen en ruzies komen in bijna iedere relatie voor. Heel normaal en het hoeft helemaal niet te betekenen dat jullie relatie slecht is, of uitzichtloos. Het lukt jullie gewoon even niet om er samen uit te komen. Relatietherapie helpt jullie de problemen in jullie liefdesrelatie op te lossen. Zodat jullie weer verder kunnen. Samen.

Hoe werkt relatietherapie Tilburg?

Samen proberen de neerwaartse spiraal te doorbreken. Zodat de relatie weer energie oplevert, weer fijn wordt – voor jullie allebei. Iedere relatie is uniek, er zijn dan ook geen kant-en-klare oplossingen. Jullie moeten allebei actief energie steken in jezelf en de relatie om de relatietherapie te laten slagen.

We brengen de problemen in jullie relatie in kaart, zoeken naar oorzaken en naar oplossingen. Het kan ook gebeuren dat er onverwacht dieperliggende redenen boven komen. Een depressie, een burnout of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie.

EFT Relatietherapie Tilburg

Relatietherapie Tilburg maakt veel gebruik van EFT (Emotionally Focused Therapy), een wetenschappelijk bewezen methode met hoog slagingspercentage.  Deze vorm relatietherapie draait om het bekend worden met jullie patronen en gedrag. EFT laat zien wat jij en je partner met elkaar doen en hoe dat voor elkaar voelt.

Oude patronen worden doorbroken, angsten en onzekerheden worden uitgesproken en uiteindelijk durven jullie weer vooruit te kijken naar een gezamenlijke toekomst. Het gevoel van veiligheid en intimiteit wordt vergroot jullie maken ruimte om samen verder te groeien.

Relatietherapie, verdieping of…

Relatietherapie is jammer genoeg vaak de laatste strohalm. De partners hebben het al bijna helemaal opgegeven en staan eigenlijk op het punt van uit elkaar te gaan. Met relatietherapie geven ze het nog één laatste kans. Dat is zeker niet te laat, er valt nog een hoop te ‘redden’, maar hoe hoe langer je wacht met het aanpakken van de serieuze problemen in de relatie, hoe moeilijker het oplossen ervan wordt.

Relatietherapie is nadrukkelijk niet alleen bedoeld als uiterste redmiddel. Het is ook een heel goed middel om bijvoorbeeld tot verdieping van de relatie te komen.

(Proef-)scheiden?

Tijdens de relatietherapie kan duidelijk worden dat één of beide partners er voor kiezen om de relatie te beëindigen, of een zogenaamde “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Contact

Maakt jullie relatie ene moeilijke tijd door? Wij kunnen jullie helpen. Maak telefonisch een afspraak 013-2032014 of vul het contactformulier in voor een afspraak.